Hlemýžďový mucin pomůže udržet pružnost a mládí pokožky

Ne nadarmo jsou šneci od pradávna spojováni s věčností. Jejich užívání pomáhá udržovat zdraví a prodlužovat mládí.Kosmetické přípravky s hlemýždím slizem (mucinem) jsou v posledních letech bestsellery v USA, Latinské Americe, Asii a nyní i v Rusku! A to není překvapující, protože hlemýžďový hlen má komplexní blahodárný účinek na pokožku! Šnečí mucin má antioxidační, protizánětlivé a silné regenerační vlastnosti. Kosmetika s mucinem stimuluje přirozenou regeneraci pokožky, zvyšuje její pevnost a pružnost, zlepšuje vlastní ochranné mechanismy pokožky, obnovuje ji po škodlivém působení UV paprsků, vyživuje pokožku a zadržuje vlhkost. Šnečí kosmetika má prastarou historii, její léčivé vlastnosti byly známy ještě ve starověkém Řecku. Složení hlemýžďového mucinu je tak bohaté a má tak blahodárný účinek na pokožku, že jej lze s jistotou nazvat kožní opravný faktor.


Starověké receptury a moderní technologie
Trocha historie

Léčivé vlastnosti hlemýžďů byly známy již ve starověkém Řecku. V Hippokratových spisech se dochoval recept na hojivý krém na záněty. Do krému bylo použito mléko a drcení šneci, ale nyní se pro získání léčivého krému šneci nevyhubí ani nerozdrtí, ale izoluje se pouze jejich tajemství, vědecky mucin. Vlastnosti hlemýžďů znaly i ženy z Jižní Ameriky, sbíraly je, smývaly z nich hlen a hned ho přikládaly na kůži.

V XNUMX. století Ambroise Pare, chirurg francouzských králů a otec moderní chirurgie doporučil užívání sekretu hlemýždě na strie po těhotenství.

Ve XNUMX. stol k pochopení účinnosti použití hlemýždího sekretu jako aktivní složky v kosmetice vedly dva způsoby:

  • V roce 1961 Dr. Abad Iglesias, klinický onkolog v Madridu, izoloval látku, která pomohla hojit kožní léze. Dr. Abad prováděl výzkum po dobu 10 let, než aplikoval tuto látku lidem. O pár let později ho sovětská vláda pozvala, aby ošetřil oběti černobylské tragédie a jeho práce zaznamenala významný úspěch.
  • V roce 1981 majitel farmy v Chile, při kultivaci šneků si všiml, že ruce jeho syna jsou neobvykle hladké a drobné ranky získané při manipulaci s buňkami se rychle zahojily. Po 9 letech výzkumu v začátek V 90. letech uvedl na trh první kosmetický krém s hlemýždím sekretem, který regeneruje pokožku pod značkou „Elicina“.

Dnes již v Evropě a USA vzniklo mnoho kosmetických přípravků s touto složkou. Prostřednictvím četných studií jsme zjistili, jak může tajemství šneka pomoci pokožce vyrovnat se s akné, ranami, striemi, znečištěním a fotostárnutím. V posledních letech byla publikována řada článků o výhodách kochleární sekrece při hojení zlomenin, lubrikantech a gelech.

Výrobci kosmetiky, většinou korejští, rychle přijali tuto zázračnou přísadu a vytvořili na jejím základě krémy, masky, gely a tonika. V Asii (Thajsko, Japonsko, Korea) se staly velmi oblíbené lázeňské sezení s živými šneky (snail therapy). Tam, kde jsou šneci vysazeni na obličej a pod dohledem specialisty se pomalu začnou šířit různými směry a na kůži zanechávají vrstvu čerstvého hlenu.

Proč šnek potřebuje mucin?

  • Šnečí mucin je faktor obnovy kůže. Je to silná aktivní složka, přírodní a ekologická. Jde o výtažek z ochranného hlenu vylučovaného plži v kombinaci s glykosaminoglykany, alantoinem a kolagenem.
  • Hlemýžď ​​Helix aspersa (neboli hlemýžď ​​zahradní) přežil 600 let v různých extrémních podmínkách prostředí díky slizu, který chrání jeho tělo a pomáhá rychle obnovit pokožku.
  • Ve stresových podmínkách tito šneci produkují látku, bohatý komplex, který těmto zvířatům pomáhá rychle opravit poškození kůže. Zajišťuje regulaci teploty a stálou hydrataci organismu. Snižuje také riziko poranění agresivními účinky bakterií a plísní a pomáhá chránit před potenciálně škodlivým hmyzem. Tato látka je také součástí skořápky. Když šnek vtáhne tělo do ulity k přezimování, toto zvláštní tajemství zpolymerizuje a vytvoří ulitu, která uzavře vchod do ulity – operculum.
READ
Vaše hladina adrenalinu v krvi

Šnečí mucin je tedy vyváženým roztokem látek vytvořených živou bytostí k ochraně, obnově, obnově a zvlhčení její pokožky, jedné z nejzajímavějších aktivních složek kosmetických přípravků.

Co mucin obsahuje?

Šnečí mucin je vyvážený roztok látek, zásobárna užitečných složek pro pokožku. Pojďme se blíže podívat na složení mucinu a jeho blahodárný vliv na pokožku.

Složení mucinu :

  • alantoin – derivát kyseliny močové. Přírodní látka s vysokou schopností stimulovat buněčné dělení a restrukturalizaci tkání. Odstraňuje podráždění, záněty na pokožce, hydratuje, stahuje póry. Působí proti akné, podporuje hojení ran a prasklin.
  • Squirrels. Složení proteinů hlenu hlemýžďů je dost podobné proteinům, které se nacházejí v kůži. Dodávají pleti zářivost, činí ji hladší, rovnoměrnější a zářivější. Proteiny (proteiny) jsou aktivní složky používané v kosmetice. Proteinové aminokyseliny ovlivňují vzhled a pružnost pokožky díky tomu, že obsahují hydratační složky identické s těmi, které se přirozeně nacházejí ve stratum corneum pokožky. Hlemýžďový mucin obsahuje mnoho proteinových molekul kolagen a elastin – hlavní proteinové molekuly epidermis. Elastin je základní složkou vláknité pojivové tkáně. Díky své pevnosti dodává pokožce potřebnou pružnost. Kolagen je protein, který tvoří základ mezibuněčné hmoty pojivových tkání, včetně kostí, chrupavek, šlach a hlubokých vrstev dermis. Má velmi vysokou hygroskopičnost (schopnost vázat a zadržovat vodu). Jakmile jsou mucinové proteiny na kůži, vytvoří na jejím povrchu vlhký film, který snižuje rychlost transepidermální ztráty vody, a tím zvyšuje hydrataci pokožky. Také mucinové proteiny mají liftingový efekt a vizuálně pleť vyhlazuje, redukuje vrásky. Na rozdíl od tuku, proteinový film nenarušuje výměnu plynů a neucpává póry.
  • Alfa hydroxykyseliny jsou dobře známé pro svůj exfoliační účinek, schopnost obnovovat staré a odumřelé buňky v horní vrstvě pokožky. Hydroxykyseliny rozpouštějí “kožní lepidlo” – směs kožního mazu, tuku a mezibuněčné látky, která drží odumřelé buňky na povrchu kůže. Pomocí kyselin se toto „lepidlo“ rozloží na molekuly a odlupování zrohovatělé vrstvy je mnohem snazší. Díky tomu se urychluje proces obnovy pleti, pleť vypadá zářivě a obnoveně.
  • Hydroxykyseliny jsou nazývány tajemstvím věčného mládí pokožky. Zjemňují, zahušťují, rozjasňují, hydratují, zvyšují elasticitu a čistí. Snad se dá říci, že dělají vše, co pleť může potřebovat. Mucin obsahuje hodně kyseliny glykolové, která je dermatology uznávána jako nejúčinnější ze všech alfa hydroxykyselin. Kyselina glykolová (AHA skupina) má nejmenší velikost molekul, což vysvětluje jeho schopnost rychle pronikat do nejhlubších vrstev pokožky. Hlavní výhoda kyseliny glykolové: okamžitě ničí bariéru stratum corneum, kyselina glykolová se dostává k buňkám fibroblastů, které jsou zodpovědné za produkci kolagenových vláken. Stimulací jejich činnosti má přímý vliv na redukci vrásek, které jsou stejně jako pružiny vytlačovány narůstajícími vlákny. Kyselina glykolová také zvyšuje produkci kyseliny hyaluronové a přispívá tak k hydrataci pokožky.
  • Glykosaminoglykany (kyselina hyaluronová, chondroitin sulfát, β-glykany, pektiny, corragenany) ve složení mucin jsou vynikající hydratační složky. Jejich schopnost vázat vodu v tloušťce slupky je skutečně unikátní. Tyto látky v kombinaci s určitými proteiny dokážou vázat vodu a další buněčné prvky, a tak tvoří pevnou, monolitickou matrici, která drží kožní buňky pohromadě a pomáhá jí plnit její bariérovou funkci.. Zachování této mezibuněčné vrstvy neumožňuje pronikání bakterií do pokožky, nepropouští vlhkost a udržuje povrch pokožky rovný a hladký.
  • Proteolytické enzymy udržovat rovnováhu proteáz / antiproteáz v kůži, které jsou zodpovědné za syntézu a degradaci kolagenu a elastinu. Jejich vlákna činí pokožku pružnou a elastickou.
  • Vitamíny. Mucin obsahuje především vitamíny A, C a E, které mají antioxidační a protizánětlivé vlastnosti, pomáhají redukovat kožní vady a stimulují syntézu kolagenu.
READ
Proč nemůžete požádat mrtvé o pomoc

Účinek hlemýžďového hlenu na kůži

Mucin jako biologicky aktivní látka aktivuje funkci fibroblastů, podílející se na tvorbě extracelulární struktury tkáně, stejně jako bílkovin – kolagenu a elastinu. Změny související s věkem spolu s vystavením ultrafialovým paprskům snižují aktivitu fibroblastů a snižují jejich počet. V důsledku toho je narušena strukturální integrita dermis a objevují se viditelné známky stárnutí: rozšířené póry, ztráta elasticity, vadnutí, vrásky.
Snail secret stimuluje tvorbu elastinu, kolagenu a kyseliny hyaluronové, čímž snižuje aktivitu volných radikálů. Během řady klinických studií bylo prokázáno, že tajemství černého šneka do značné míry zlepšuje vzhled pokožky, činí ji hladkou a pružnou., snižuje počet vrásek o 29 % a snižuje jejich hloubku o 16 %.

Hlemýždí hlen působí současně jak na hluboké vrstvy kůže, odstraňuje problémy způsobené věkovými změnami a fotostárnutím, tak na epidermis, účinně bojuje proti bakteriím a virům, akné, růžovce a dalším kožním onemocněním.

Hlemýžďový mucin je kožní opravný faktor

Kosmetika s hlemýždím sekretem je relevantní pro různé kožní problémy: vrásky, otoky, stařecké skvrny, akné, akné a záněty. Vzhledem k tomu, že mucin produkovaný slimáky nezpůsobuje alergickou reakci, je taková kosmetika skvělá pro lidi s citlivou pokožkou.
Mimochodem, v Egyptě a Babylonu byl šnek symbolem věčnosti a plodnosti, v buddhismu hlemýžď ​​zosobňoval trpělivost a jeho ulitu – zmrazený čas. A není to náhoda: hlemýždí mucin skutečně dokáže prodloužit mladistvost pokožky.

Získání mucinu

Po tomto příběhu si mnozí z vás jistě pomysleli: „Jak se získává mucin?“ A ti, kteří jsou obzvláště uctiví k živým bytostem, už ve své fantazii kreslí strašlivé obrázky trápení malých šneků. Spěcháme vás uklidnit! Pro získání mucinu se z plantáže odebírají šneci, načež se stimuluje sekrece (pomocí teploty horkého vzduchu, která měkkýšům neškodí, ale je pro ně něco jako koupel). Vylučovaný hlen se shromažďuje s velkým množstvím vody a poté se filtruje a čistí. Po všech procedurách jsou nezranění šneci vráceni příbuzným k dalšímu životu a reprodukci. Navíc jsou pěstovány v ekologicky šetrných podmínkách a jsou dobře krmené, protože jedině tak lze získat kvalitní suroviny pro kosmetiku splňující všechny požadavky zákazníka.

Někteří lidé pěstují šneky doma, aby si pravidelně užívali kosmetickou masáž s jejich účastí – šneci hladce kloužou po obličeji nebo těle a zanechávají na pokožce užitečné hydratační tajemství. Komu se takové potěšení zdá pochybné a nápad udělat z bytu šnečí farmu nadšení nevzbuzuje, může si vždy vybrat vhodný kosmetický přípravek s obsahem mucinu a přesvědčit se o jeho super vlastnostech.

Pokud milujete asijskou kosmetiku, šnečí mucin je známý z první ruky. Ale co je tato složka? A je pravda, že má magické vlastnosti? Spolu s vědci a lékaři si MedAboutMe rozumí.

Co je šnek

Než přistoupíme k popisu vlastností hlemýžďového mucinu, je užitečné si připomenout, o jaký druh tvora se jedná. Šneci jsou obrnění plži, kteří mohou žít jak na souši, tak ve vodě. Většina hlemýžďového slizu, který chemici používají k výrobě kosmetiky, pochází helix aspersa, nebo obyčejný zahradní šnek.

READ
Jak vypadat skromně, krásně, ale neucpaně

Někteří výrobci kosmetiky vytvářejí krémy a séra na bázi jiných druhů měkkýšů – helix pomatia, nebo římský šnek, popř Achatina fulica, obří africký šnek.

Osobní péče se značkou VIKING – výběr vysoké kvality pro moderní, mužné a sebevědomé

Hledáte levnou a kvalitní značku kosmetiky pro muže? Značka VIKING dokáže splnit všechny vaše potřeby.

Jak to všechno začalo

Jak to všechno začalo

První zmínky o použití hlemýžďového mucinu pocházejí ze starověkého Řecka. Je známo, že slavný lékař Hippocrates při zánětech kůže se doporučuje používat drcená šnečí těla smíchaná s kyselým mlékem.

Zájem o šneky ale vznikl mnohem později. V 80. letech minulého století si chilští chovatelé šneků všimli, že jejich ruce po „komunikaci“ s těmito tvory jsou neobvykle měkké a sametové. Takže to bylo v Chile, státě na jihozápadě Jižní Ameriky, a ne v Koreji, kde se objevily první šnečí krémy.

Dnes šnečí mucinové krémy vyrábějí kosmetické značky po celém světě. Nejširší sortiment však nabízí šnečí kosmetika z Jižní Koreje.

Více o hlemýždím mucinu

Mucin (nebo jinak hlen) je gelovitá látka, kterou šnek produkuje, aby snadněji klouzal po povrchu. Funguje jako ochranný prostředek, a pokud se šnek zraní o větve, kameny nebo ostré předměty, které mu stojí v cestě, sliz mu pomůže rychleji se zotavit aktivací regeneračních procesů.

Z 91 až 98 % hlemýžďového mucinu je obyčejná voda, vše ostatní je směs přírodních látek, které kosmetologové zbožňují: kyselina hyaluronová, alantoin, enzymy, kyselina glykolová, růstové faktory.

Jak se získává mucin?

Jak se získává mucin?

To je jedna z nejzajímavějších otázek, které můžete výrobcům šnečí kosmetiky položit. Většina z nich odpovídá, že sliz získávají bez poškození měkkýšů.

Tak jeden z nejznámějších výrobců šnečí kosmetiky v Koreji na svých oficiálních stránkách říká: „Naši šneci jsou šťastná stvoření. Aby se zajistilo, že ochotně sdílejí mucin, umístí je do tmavé, tiché místnosti, kde se půl hodiny klouzají po speciální síti a zanechávají na ní stopy. Mucin se pak shromažďuje, čistí a používá jako kosmetická přísada. Při výrobě slizu není na slimáky aplikován žádný náraz. Protože nejlepší mucin se získává, když jsou šneci dobře odpočatí a cítí se ve svém prostředí dobře.“

Ekoobhájci však hovoří o jiných způsobech, jak mucin získat. Například pomocí paralyzéru. Když jsou nešťastní tvorové šokováni tak, že při stresu produkují více hlenu. Nebo když je naloží na sůl nebo kyseliny, kde zemřou, když předtím vyloučili hodně cenného hlenu.

V Thajsku je oblíbená lázeňská procedura, která zahrnuje plazení hlemýžďů po obličeji a těle. Kosmetologové, kteří tuto službu poskytují, tvrdí, že má omlazující účinek.

Mucin aktivní složky

Zajímavé je, že mucin různých plžů má různou hodnotu. Ukázaly to studie provedené odborníky z University of Texas Health Science Center v San Antoniu и New York University. Biologicky nejaktivnější forma mucinu se získává z měkkýšů tohoto druhu Helix ASPERSA, tedy hlemýžď ​​zahradní. Proto nemá smysl honit „exotiku“ a přeplácet.

Zvažme podrobně, které látky ve složení mucinu mají příznivý účinek na pokožku!

READ
Stejně jako lidé: 10 důvodů k hádkám, které znají všechny páry

Růstové faktory

Jedná se o peptidy, které hrají zásadní roli v procesech hojení a opravy tkání. Mají však velkou molekulovou hmotnost, která jim ztěžuje pronikání do vrstev kůže. Teoreticky pomáhají vyhlazovat jizvy, zlepšují stav pleti s akné, obnovují celistvost pleti v případě poškození.

Alantoin

To je frekventant nejen pouliční kosmetiky, ale i obyčejné. Allantoin se používá v kosmetologii a medicíně již více než 60 let. Existují studie prokazující jeho účinnost v prevenci a léčbě jizev. Při použití produktů s alantoinem se zmenšují a ztenčují.

Kyselina glykolová

Kyselina glykolová

Jedná se o alfa hydroxykyselinu, která je široce používána v kosmetologii. Najdeme ho v pleťových peelingech určených k exfoliaci odumřelých buněk, odstranění matnosti a dodání svěžesti a jasu. Další důležitou vlastností kyseliny glykolové je schopnost zvýšit produkci kolagenu, a tím zpomalit proces stárnutí pokožky.

Kyselina glykolová navíc dokáže zesvětlit stařecké skvrny a zlepšit pleť náchylnou k akné. V tomto případě je však více než kdy jindy důležité dávkování. Koncentrace kyseliny musí být alespoň 10 %, což je nemožné, pokud mluvíme o látce v hlemýždím mucinu.

Kyselina hyaluronová

Když se kyselina hyaluronová dostane do kontaktu s pokožkou, vytvoří „film“, který zabraňuje transepidermální ztrátě vlhkosti z pokožky a podporuje její ochranné funkce.

Podle studie z roku 2016 kyselina hyaluronová zlepšuje vzhled jemných linek a vrásek již za 15 minut aplikace. Pokud se kyselý přípravek používá po dobu 8 týdnů nebo déle, získaný účinek přetrvává po dlouhou dobu.

Kyselina hyaluronová navíc podporuje hojení ran, udržuje pevnost a pružnost pokožky.

Od teorie k praxi

Skutečnost, že šnečí mucin obsahuje látky s vysokými přínosy pro pokožku, je teoreticky správná. V praxi není vše tak hladké, protože koncentrace každé látky je velmi důležitá.

Výsledky studie, zveřejněné v lednu 2020 v publikaci Vědecký zprávy, ukázaly, že hladiny alantoinu a kyseliny glykolové v hlemýždím mucinu jsou mnohem nižší, než se dříve myslelo.

Nelze však popřít fakt, že šnečí kosmetika stále funguje a může být prospěšná, pokud koncentrace mucinu v ní dosáhne významných čísel.

V jedné studii výzkumníci přijali 15 žen, které byly instruovány používat 8% roztok hlemýždího mucinu každé ráno a 40% roztok každý večer po dobu 3 měsíců. Všichni účastníci experimentu uvedli, že jejich pokožka se stala hladší a hydratovanější a vědci zaznamenali 40% snížení závažnosti pigmentace a 30% snížení hloubky vrásek.

V jiné studii, které se zúčastnilo 120 žen, které používaly šnečí kosmetiku (sérum nebo krém) po dobu 12 týdnů, bylo zjištěno, že se stav pokožky výrazně zlepšil: stala se měkčí, elastičtější a elastičtější a nasolabiální rýhy a mimické vrásky byly méně výrazné. Za zmínku však stojí, že použitá kosmetika kromě hlemýždího mucinu obsahovala také peptidy a antioxidanty, což ztěžuje pochopení, jaké látky byly k dosažení popsaného efektu použity.

obecně šnečí mucin ve složení kosmetiky působí příznivě na pokožku. Ale účinnost takové kosmetiky nemusí být vyšší než u kosmetických přípravků založených na jiných vědecky podložených aktivních složkách.

Šnečí mucin se v moderní kosmetologii a výrobcích osobní péče objevil relativně nedávno. Tato složka je široce používána v korejské kosmetice a byla vynalezena v Jižní Americe, aby se používala jako pečující produkt. Muciny řadíme mezi glykoproteiny, jsou přítomny nejen u plžů, ale také u zvířat a lidí: jejich úkolem je tvorba kostní tkáně. Šneci potřebují mucin k vytvoření ulity, tzn. díky mucinu dochází k procesu mineralizace.

READ
Barva nálady modrá – co vypovídá o vaší postavě

Šnečí mucin obsahuje celý komplex vitamínů a minerálů + kyselinu hyaluronovou a kolagen. A také kyselina glykolová, která se v kosmetologii používá k čištění pleti.

Masky na bázi mucinu dokonale odlupují pokožku a mají silný omlazující účinek, stimulují produkci kolagenu a elastinu, nasycují pokožku vlhkostí.

Mucin je vhodný pro všechny typy pleti, včetně citlivé, protože má schopnost zklidnit epidermis, zmírnit zarudnutí a podráždění. Jeho účinnost byla prokázána proti problémům jako je akné, pigmentace, otoky pod očima, vrásky a fotostárnutí.

Masky zakoupené v obchodě na bázi hlemýžďového mucinu samozřejmě nejsou tak účinné jako odpovídající ošetření v ordinaci kosmetičky, nicméně je to vynikající řešení pro každodenní péči o sebe doma.

Oksana Orlova, MD, PhD, výzkumná pracovnice Petrohradského institutu bioregulace a gerontologie, laboratoř bioregulace stárnutí, kosmetička

Účinnost šnečí kosmetiky přímo závisí na jejím jedinečném obsahu. Hlavní látka – mucin obsahuje téměř celý arzenál proti stárnutí: vitamíny A, B, E, alantoin, kolagen, kyselina hyaluronová, kyselina glykolová. V tomto složení se jedná o rozsáhlý útok na kožní změny související s věkem.

Kyselina glykolová má keratolytické – exfoliační, rozpouštěcí, vyhlazující a keratoplastické – regenerační účinky. Je to nejmenší, nejpronikavější a nejaktivnější alfa hydroxykyselina v ovocné AHA řadě. Léčí záněty, protože má výrazné antioxidační vlastnosti: jedna molekula neutralizuje dva volné radikály prostřednictvím dvou volných vodíkových vazeb, normalizuje rovnováhu pH, omezuje bakteriální a parazitární aktivitu, zužuje póry, reguluje činnost mazové žlázy, bělí.

Kolagen a kyselina hyaluronová – hlavní stavební prvky kůže – z čeho se skládá a co potřebuje. Kolagen je základním proteinem mládí a pružnosti, kyselina hyaluronová je součástí mezibuněčné hmoty, neboli přirozený hydratační faktor NMF, kontroluje vlhkost, plnost, vyhlazuje vrásky a záhyby.

Vitamíny – biologicky aktivní látky, bez kterých metabolismus plně neprobíhá.

Alantoin zjemňuje a zklidňuje podrážděnou pokožku, podporuje léčbu přecitlivělosti a růžovky.

Mucin je také pozoruhodný tím, že je schopen obnovit vodo-lipidový plášť před ztrátou vlhkosti zevnitř a pronikáním patogenních mikrobů zvenčí, což zajišťuje odolnost vůči stresu, kterému je pokožka vystavena v důsledku bariérových funkcí. Vyváženost živin a lehce stravitelná forma činí ze šnečího mucinu univerzální kosmetický přípravek.

Obliba asijské kosmetiky je z velké části dána cenou (ekonomický aspekt Koreje při výrobě kosmetiky) a také lidskou psychologií – pro nás je exotika a přitahuje vše nové, neobvyklé.

Pojďme se bavit obecně o složkách, které může asijský výrobek obsahovat!

Asijská Centella (Centella asiatica) v mnoha zdrojích se nazývá „zelený čaj“, ačkoliv nemá nic společného s rostlinou čajovníku.

Centella sama o sobě je léčivá rostlina (oficiálně uznaná – je uvedena v lékopisu) pro vnitřní i vnější použití. Roste mimochodem hojně po celém světě, dokonce i v Německu (ačkoli pochází z ostrovů Indického oceánu). Není to tedy jen korejská přísada.

Extrakt z Centella může mít hojivý, stahující, tonizující, stimulační, čistící, protizánětlivý účinek. Vhodné pro jakoukoli pleť (kromě dehydratované), a proto velmi oblíbené.

Galactomyces. Tato složka pomáhá obnovit mikroflóru naší pokožky. Vhodné pro jakoukoli pokožku, zejména poškozenou a zanícenou. Každý potřebuje zdravou mikroflóru.

Šnečí sliz – má vyživující, povzbuzující, hojivé účinky. Vhodné pro jakoukoli pleť kromě dehydratované, protože stimulační proces vyvolá exfoliaci buněk namísto zadržování vlhkosti v pokožce.

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: